top of page

Buitenspelen

Jawel, heuse Valouwe Spelen. Alleen kost het hier geen moeite en hoef je ook geen topconditie te hebben. Het zijn dan ook meer 'spellen'dan 'spelen'.

Niet kinderachtig want in Zweden bijvoorbeeld spelen ze het houtwerpen met grote regelmaat en is het een grote volkssport.
Evenals Petanque (Jeu de Boules) in Frankrijk waar dit dan weer een nationale sport is.....

......Waarbij we gelijk al twee van de spelen al verraden hebben.
Nou, vooruit, de derde dan: Ground Darts.  Darts maar dan met speciale ongevaarlijke pijlen die op een groot 'dartbord' op de grond gegooid moeten worden. Lijkt makkelijk, is het niet!

Als laatste een spel dat nog maar weinig gespeeld wordt maar erg leuk is en waar je behoorlijk fanatiek van wordt: Disc-golf

Bij dit spel loop je een in een parcours achter de disc aan die je zelf hebt gegooid. Totdat je de basket genaderd bent op 5 meter waar de disc in gegooid moet worden.

En we denken erover om voor de 40+ wildwater-varen in de Loenense waterval toe te voegen. Kano en verzekering graag zelf regelen.

In de toekomst zouden er nog veel meer spelen aan toegevoegd kunnen worden  maar we willen graag eerst kijken hoe het zal gaan met de animo.

Basket.jpg
Familiespel-voor-buiten.jpg
Petanque banen-2.jpg
KAYAK.jpg

Interesse of ook meedoen?

(De Buitenspelen starten in het voorjaar 2024)

Bedankt voor de inzending!

bottom of page