top of page
DE 6 KARAOKE REGELS

1- Wees blij

Het is niet toegestaan om met een zuur gezicht op het podium te staan. Waarom? Niemand wordt er vrolijker van! Lach, dans en zing met plezier, dat is meteen een uitnodiging voor je vrienden en de rest van de bar om gezellig met je mee te zingen en swingen.

2- Schaam je niet

Het mooie van karaoke is dat iedereen het kan! Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet en of je überhaupt kan zingen, zolang je maar plezier hebt!

3- Wacht netjes op je beurt

Als je een lekker nummertje aanvraagt, kom je op de wachtlijst. Of het nu officieel op papier of tijdens een babbel of borrel is afgesproken, we moeten een volgorde aanhouden, anders wordt het chaos.

4- Ga netjes met de apparatuur om

Een microfoon is niet gemaakt om mee te jongleren. Het is kwetsbaar spul dus laat het niet vallen. Aan het eind van je rappende optreden de truc met de vallende microfoon doen is geen mega goed idee.

5- Altijd verplicht om te applaudisseren

Als tante Nel met een wijntje te veel op het podium de longen uit haar lijf staat te zingen, dan klappen we net zo hard voor haar als bij alle anderen. Waarom? Wie wil er nu geen applaus?!? Dat is een manier om te tonen dat je het optreden waardeert (ook al is het alleen om te vieren dat het eindelijk afgelopen is, ook een goede reden).

6- Nooit de zanger(es) verstoren

Wat voor vreselijke klanken je oren ook mogen bereiken, vergeet niet dat karaoke per definitie een vrijetijdsbesteding is waaraan iedereen mee mag doen. De vocale vermogens van de zanger(es) zijn niet van belang. Dat is een van de dingen die karaoke juist zo leuk maakt. Iedereen mag meedoen en voor sommige toehoorders kan het bovendien een oefening in tolerantie zijn.

bottom of page